Нагласих алармата за 6:30ч. Ще стана рано и ще си направя тренировката преди всички да са се събудили. Ще тичам по празни улици. Все още няма да е супер топло. Ще усещам леко хладния въздух по кожата на лицето и краката си. Ще бъда в залата към 8:00ч. Ще имам време да си взема студен душ, да си направя разтяганията. Ще отида до близката сергия и ще си купя пресни малини и банан. Ще си приготвя противовъзпалителен шейк и … денят може да започне!

protivovazpalitelen sheik

малиново смути

Звучи изключително примамливо? Или е така само за мен? Вие ще кажете. Факт е, че откакто прожектирам тази картина в глава си, все по-лесно ставам сутрин. Дори и много да ми се спи и да искам да изключа алармата си представям цялата картина и ставам бързо.

Понякога не е нужно да виждате крайната цел. (В моя случай тя е полумаратон Асеновград.) Знам, че този ден по програма имам дълго бягане. Фокусирана съм само върху днешния ден, а какво ще стане утре не се знае. Може Оги да се разболее, може аз да се контузя, може да решим да отидем на море – кой знае? Важно е да останем в днешния ден.

Опитайте и вие да намерите “онова нещо”, което би ви накарало да станете 30 минути или един час по-рано, за да направите нещо за себе си. Да си измислите нещо като възнаграждение за добре свършената работа – в моя случай това е смутито. Но освен него има нещо “скрито”. Един час сама със себе си! Един час без телефон! Един час навън! Един час трениорвка! Една идея по-близо до крайната цел! Усещане за свобода, способност и здраве!

Кое е вашето “нещо”? Намерихте ли го или имате нужда от помощ? Малко ще ви подскажа – ще бъда по-зрава, по-усмихната, по-енергична. Ако се чудите дали да дойдете в залата си помислете за “онова нещо” освен тренировката – ще си видя с Ваня, ще бъда една идея по-изправена, ще бъда една идея по-силна, ще бъда в по-добро настроение … вие сте на ход. Сигурна съм, че ще измислите още много причини, които очаквам да споделите в коментарите 🙂

Малиново, противовъзпалително смути:

protivovazpalitelno smuti

1 кофичка малини
1 малък банан
1 чаша вода
1 к.л. куркума
1 резенче пресен джинджифил или 1к.л. сух
1 к.л. мисо

Пасирате всичко в блендер или с пасатора! Добавете лед и готово!
Порцията е за двама човека, но можете и сами да си го изпиете 😉

Оставете отговор