Не на диастазата!

2017-03-31 - vanya megi-103-Edit

10 седмици = 10 упражнения + 10 кулинарни предизвикателства + 10 000 крачки на ден

Не на диастазата” е една онлайн програма за възстановяване на ТЯЛОТО след раждане създадена от Ваня Висарионова (треньор) и Маги Пашова (нутриционист)!
Фокусът на програмата е коремът, но крайната цел е подобряване на стойката на тялото и придобиване на нови хранителни и двигателни навици.
(В това видео ТУК можете да видите как сами да определите дали имате диастаза и колко голяма е тя.)
Програмата е подходяща за всеки, който:
 • има установена диастаза;
 • иска да прибере корема след раждане;
 • родил е наскоро и не знае как и кога да започне с възстановяването;
 • има слабо тазово дъно и симптоми като изпускането на урина след бременност и раждане (уринарната инконтиненция) и пролапс на матката;
 • чувства се изтощен;
 • иска да подобри функциите на тялото си;
 • има проблеми с храносмилането;
 • има болки в гърба и/или кръста;
 • иска да свали няколко излишни килограма след раждането;
 • иска отново да се чувства добре в кожата си!
  Не е необходим предварителен спортен опит или специални пособия. Всичко, от което имате нужда е желание и мотивация за промяна!

 

diastaza

Роси: “Предизвикателството не просто промени външния ми вид, то ме научи да гледам на движението, като на нещо полезно и приятно, а не като на необходимост.”

Петя беше от момичетата, които вярваха, че винаги ще имат корем и никога няма да се отърват от него. "Предизвикателството ме научи да мисля непрекъснато за стойката на тялото, да се движа повече и да се храня пълноценно и с удоволствие! 💖"

Петя беше от момичетата, които вярваха, че винаги ще имат корем и никога няма да се отърват от него. “Предизвикателството ме научи да мисля непрекъснато за стойката на тялото, да се движа повече и да се храня пълноценно и с удоволствие! 💖”

Записването за есенното издание на 2017г. приключи. Следващо предизвикателство ще бъде в началото на 2018 г.  Харесайте нашата фейсбук страница – https://www.facebook.com/FitBabyHotMama/, за да не изпуснете началото!!!

 

Как протича предизвикателството?
Спортно предизвикателство:
Във всяка от 10те седмици ще получавате в електронната си поща 1 упражнение и 1 кулинарно предизвикателство! Упражнението трябва да изпълнявате всеки ден! Не се притеснявайте! Отнема между 10 и 15 минути! Колкото и да сте заети, би трябвало отпуснатият корем, болките в тялото и липсата на енергия  да са достатъчно добра мотивация, за да инвестирате 15 минути на ден. Упражненията са разработени от мен, Ваня Висарионова, на базата на моето обучение в Ресторативно движение.
Кулинарното предизвикателство е съпътстващо към спортната програма, с цел по-ефективно възстановяване на съединителната тъкан! Не е нужно да променяте изцяло режима си на хранене. С малки, ежеседмични подобрения ще научите какви храни са ви необходими за по-добро възстановяване на тялото след раждане. Кулинарното предизвикателство е разработено от Маги Пашова – експерт по хранене и автор на книгите “В кухнята на модерната жена” и “По-здрави бебета”.
С цел по-бързо възстановяване на коремните мускули към предизвикателството е включено и условието “10 000 крачки на ден“, т.е. малко повече от един час ходене на ден. Ще останете изумени, че това всъщност е най-трудната част от предизвикателството!
Вижте какво какво споделят участничките от последното издание на предизвикателството:

Не на диастазата – отзиви from Fit Baby Hot Mama on Vimeo.

“Препоръчвам го и на приятели, и на познати, защото това е много работещ проект, силно ориентиран към резултатите – отслабване, стягане, подобряване на двигателните умения и усвояване на упражнения, които винаги ще вършат работа. Не на последно място хранителните навици, началото на които поставя Маги, са дългосрочна инвестиция за здравето на всяка жена.” Надя

“Не на диастазата” включва:
 • 10 видео урока
 • 10 кулинарни предизвикателства – видео и аудио файлове
 • аудио записи с пояснения за техниката на ходене – т.е. ходите и слушате
 • бонус видеа с упражнения за подобряване на стойката
 • уебинар още през първата седмица, в който си говорим за това какви са причините за появата на диастаза, как да ги избегнем и защо стъпалата са основата на нашия корем!
 • тайна фейсбук група за обмяна на опит и мотивация!
 • тренировка и среща на живо с Ваня и Маги в средата на предизвикателството
 • знания и приятелства за цял живот!
Какви резултати да очаквате?
Очакваният резултат от това предизвикателство е възстановяване/събиране на диастазата, подобряване на стойката на тялото и промяна на ежедневни двигателни и хранителни навици! При повечето момичета се наблюдава и намаляване на обиколките в сантиметри около пъпа и гръдния кош. Както и намаляване на теглото! Не ви обещаваме сваляне на килограми! Предизвикателството е за възстановяване на Вашето тяло и подобряване на неговите функции!

 

След първото такова предизвикателство, всички активни участнички имаха положителни резултати!

За мен най-ценното в това предизвикателство е новото знание за тялото, което получих. Новата култура на движение и осъзнаване. Нещо, което ще ми остане, независимо дали ще реша да правя редовно упражнения или не, дали ще намаляват или не сантиметрите. Удоволствието да уважаваш тялото си. ” Галя Х.

Още резултати от  предизвикателството:
Преди – 11.07.2016г.:
– дължина – 14 см
– ширина (в най-широката си част над пъпа) – 5 см
– дълбочина – 2 см

След – 18.09.2016г.:
Диастазата се е свила до един пръст в областта на пъпа, а от долната страна на корема под пъпа почти изцяло се е затворила.”

NND1&2-page-001

Често задавани въпроси:

 • Програмата е подходяща за кърмачки.
 • Можете да се включите в предизвикателството дори и да живеете в чужбина. Програмата е изцяло он-лайн. Срещите на живо са бонус и не са задължителни.
 • Ако сте родили наскоро с цезарово сечение, консултирайте се с Вашия лекар преди да се включите. Ако са минали 3 месеца от раждането не е проблем да се включите.
 • Дори и да сте родили преди повече от 2 години, програмата ще бъде ефективна.
 • Имате херния? – Не е проблем да се включите в програмата. Упражненията са изключително щадящи. В предни издания сме имали участнички и с херния. Възстановяването на естествената стойка на тялото ще се отрази оздравително върху коремните мускули. Това няма как да прибере хернията, но със сигурност няма да се влоши и няма да ви създава проблеми. Ще се научите как да дишате и как да се предпазите хернията да не се уголеми.