Оказа се, че тази тема много ви вълнува. Очевидно много от вас имат проблем с коремните мускули. И за да не се стига до него и да се чудите после какви упражнения да правите, ето няколко превантивни мерки, които бихте могли да вземете:

да бъдеш майка не означава, че не можеш  да имаш стегнат корем Lauren Brooks – с шест месечната си дъщеря

да бъдеш майка не означава, че не можеш
да имаш стегнат корем
Lauren Brooks – с шест месечната си дъщеря

1. Спортувайте редовно още преди да забременеете – стегната мускулатура ще предотврати раздалечаването на правите коремни мускули. Освен това след раждането много по-бързо ще успеете да се възстановите и няма да е необходимо да се чудите имате ли диастаза или не.
2. Хранете се разумно – колкото по-малко килограми качите, по-малък ще бъде плодът и по-малко вашето коремче. Колкото по-малко е коремчето, толкова е по-малка вероятността от диастаза.
3. Спортувайте по време на бременността – спортът по време бременността вече е направо задължителен (припомнете си защо ето тук). Спортната активност ще ви помогне да качите по-малко килограми, ще направи кожата ви по-еластична и мускулите по-удължени.
Ето още нещо, на което бих искала да ви обърна внимание. Ако не успеете да намерите средната линия на правите коремни мускули, опитайте да я откриете леко вдясно или леко вляво от пъпа. Това най-вероятно означава, че имате и леко гръбначно изкривяване, но не се плашете, а ситуацията в свои ръце вземете Откриването на даден проблем е първата крачка към разрешаването му.
Бъдете усмихнати и спортувайте за здраве.

Оставете отговор