Сещате ли се за какво ви питам? Когато седите, кръстосвате ли си краката, ето така:

sport sled razdane

Знам, че изглежда красиво и секси, но чували ли сте, че това всъщност не е толкова полезно за нашето тяло, особено за бременните жени!

Седенето с кръстосани крака води до изкривяване на таза. Това неминуемо се отразява и върху предлежанието/позицията на бебето. Да не говорим, че когато тазът е крив, съответно и бебето трябва да “излезе” през крив отвор. Защо да му усложняваме работата?

sport sled razdane

забелязвате ли как седя на една страна и съм леко приведена напред?

Седенето с кръстосани крака неминуем завърта опашната кост навътре, което отново влияе върху тазовото дъно и подготовката ви за естествено раждане. На това видео можете да видите какво се случва с таза, когато седите върху опашната си кост:

If you have (or want to prevent) PFD, get off of your sacrum!

Друга причина да не кръстосвате краката е, че по този начин “затваряте” таза, а всъщност искаме точно обратното – тазът да се разшири и разтвори по време на бременността.

Кръстосването на краката, нарушава кръвоснабдяването към долните крайници и това би могло да бъде причина за получавне на схващания и подуване на краката. Всички знаем, колко е неприятно да ти се подуват краката и да ти се схващат, нали?

Въобще от където и да го погледнете седенето, особено пък с кръстосани крака въобще не е здравословно. И де не забравяме, че ние сме примера за нашите деца. Какъв пример им даваме, когато седим с кръстосани крака? Те просто ни имитират и си мислят, че това е приемливо и добро за тях.

sport sled razdane

дори и момчетата обичат да седят така, имитирайки мама

Най-добрият вариант е да седите колкото се може по-малко на стол/диван/седалка. Но тъй-като това е невъзможно, особено за работещите хора, пробвайте да седите по този начин:

sport sled razdane

може би е трябвало малко да си преместя стъпалата, за да бъдат точно под коленете

За целта ви е необходима малка възглавничка, кърпа навита на руло или малко одеалце. Седнете върху възглавничката така, че опашната кост да е навън. Седежът е много удобен и без проблем ще можете да държите гърба си изправен.

Звучи логично, нали? Изпробвайте го и пишете как се чувствате.

 

Оставете отговор