Помните ли миналогодишната семейна игра, която споделих с вас? Ето тук във ФБ. А по-миналата година сме играли ето тази игра (тук). 

Семейната игра “Разопаковай подаръка” я научих докато бях на обучение в Дания. Там много обичат да измислят игри и да играят цялото семейство, винаги има много запалени свещи и обикновено украсяват къщата с хартиена украса, която можете да си направите и сами.

Не съм сигурна дали играта се казва “Разопаковай подаръка”, но мисля, че това име ѝ отива.

За нея ще са ви нужни: 1. Добре опакован подарък – дребна кутийка пълна с бонбони и някаква малка изненада. Кутийката трябва да е добре опакована, за да може да бъде трудно разопакована. Колкото по-добре е опакован подаръка, с повече хартия, тиксо и панделки, по-дълго ще продължи играта 2. Зарче. 3. Нож и вилица.


Играта може да бъде играна както от двама, така и от десет или повече човека.
Ето и правилата:
Целта на играта е да се разопакова подаръкът само с помощта на ножа и вилицата. Печели този, който успее да обели и изяде бонбон от кутията само с помощта на нож и вилица. 

Който първи хвърли 6 със зарчето той започва играта. Дават му се подаръка, ножа и вилицата и той/тя се опитва да разопакова подаръка.
През това време зарчето се върти по посока на часовниковата стрелка през всички участници. Този който успее да хвърли 6 взима подаръка, вилицата и ножа и продължава с разопаковането. Всеки следващ, който хвърли 6 има право да разопакова подаръка. Така се играе и се редуват участниците докато подаръкът не бъде напълно разопакован!

Зарчето трябва бързо да се предава от един участник на друг, за да има всеки шанс да хвърли 6. За да не пада зарчето на земята може да измислете купа или кутия, в която да хвърляте.

Играта е интересна и определено разнообразява и разведрява обстановката. Ако имате време може да подготвите и повече от един подарък в случай, че някой мнооого бързо се справи с разопаковането.

Забавлявайте се и споделяйте Вашия опит и евентуално подобрение на играта в коментарите! Благодаря Ви и Весели Празници 🙂

Оставете отговор