Сещате ли се по заглавието за какво говоря? Жени, които видимо изглеждат слаби и всеки по-закръглен би им завидял.

Много често обаче, тези жени, не се харесват. Искат да свалят няколко килограма и то точно на определени места. Обикновено това са едни неприятни бабунки около бедрата или едни отпуснати ръце или едно меко коремче или едни прекрасни “любовни дръжки”.

Но нашето тяло не е кола, на която да можеш да сменяш частите, за да изглежда по-добре. Всъщност може, но ако сте любители на пластичните операции. Тялото е едно цяло, а за да изглежда и да се чувства добре му трябва хубава храна, много движение и много любов.

Ако вече тренирате, опитайте се да увеличите тренировките и към тях добавете и ежедневно ходене. Много често това е ключов момент. Седмичните тренировки от два, три часа прекарани в залата не могат да компенсират останалата част от денонощието, когато или спим или седим на едно място, караме кола, похапваме, седим пред телевизора и т.н. Намерете време в натоварената си програма и включете ежедневно ходене. Като тук нямам предвид, ходене по МОЛовете, а активна разходка на въздух. Времето за вас, в което се грижите за вашите душа и тяло. Ако ви е трудно да намерите време всеки ден да го правите, то поне се разхождайте през ден. Ще видите как неусетно ще увеличавате темпото, ходенето ще ви става все по-лесно и ще се чувствате в по-добра форма, а това неминуемо ще доведе и до освобождаването на организма от натрупаните мазнинки.

За ходенето е важно да знаете няколко подробности:
– носете равни обувки, ако е възможно такива с много  гъвкава подметка, която да следва естествените извивки на тялото. Може дори да се събуете боси, само внимавайте някое куче да не ви отмъкне обувките 🙂 това ми се случи на мен, миналата неделя 🙂
– когато ходите движете активно ръцете (все едно марширувате).
– не забравяйте да дишате – намерете своя собствен ритъм и го следвайте.

И естествено, за да има по-добър и по-бърз резултат, нещо което всички желаем, трябва да обърнете внимание и на вашия хранителен режим. Не мога да ви кажа как да се храните, сигурна съм, че всеки знае кое е добро за него и кое не. Ограничете количествата, пийте много вода и едно от може би най-важните неща – хранете се бавно. Дъвчете и усещайте всяка една хапка, която слагате в устата си.

Пробвайте, нищо не губите, освен мазните натрупвания по тялото си, които толкова много ви дразнят 🙂

Оставете отговор