Човек, ако има желание винаги ще намери начин. Трябват му само желание, воля и силна мотивация, останалото са оправдания и извинения.

Ако имате и вие правилната мотивация и приоритизация на отговорностити, значи намирате време и за себе си и за тренировки. Надявам се, че упражненията, които ще ви представя са ви непознати и ще ви бъдат от полза.

upraznenia mama i bebe

Поставете бебо върху подбедриците си и го дръжте под мишничките. Търкаляйте се напред и назад. Упражнението е много подходящо при болки в гърба и кръста, освен това стяга и коремните мускули. Направете поне 10 повторения и ако ви е харесало вас и на вашето бебе продължете.

sport sled razdane

Поставете бебо върху подбериците си и го дръжте или под мишничките или за ръцете (както е показано на снимката). Движете само подбедриците нагоре и надолу. Упражнението е подходящо за стягане на бедрата и корема. Повторете около 10 пъти.

Вариант: Задръжте бебо високо горе, така че подбедриците ви да са успоредни на пода. Повдигнете и горната част на вашето тяло, като отлепите раменете от пода и задръжте така от 20 до 30сек. Увеличавайте времето на задържане докато стигнете до 2 мин. Чудесно упражнение за прибиране на корема.

sport sled razdane

Повдигнете бебо с изпънати ръце пред вас и задръжте така за около 10сек. Стягайте дупето и корема. Повторете 3-5 пъти. Упражнението е за стегнати ръце и здрави рамене.

upraznenia za mama i bebe

Легнете по гръб със свити колене. Поставете стъпалата и коленете на широчината на таза. Дръжте бебчо под мишничките върху таза си. Повдигнете таза нагоре и задръжте за няколко секунди в най-горно положение като стягате дупето и бедрата, след това бавно отпуснете надолу до изходно положение. Упражнението е подходящо за стегнато дупе и здрави бедра. Повторете 10 пъти.

От тези 4 упражнения можете да си направите чудесна ежедневна фитнес програма. Направете всички упражнения последователно и ако вие имате сили, а на бебо му е било забавно ги повторете поне още два пъти.
Важно: Желателно е упражненията да се правят поне един час след хранене.
Забавлявайте се и бъдете здрави!

2 Коментари към Упражнения за мама и бебе
  1. Бебето може ли да е много малко – на 10 дни например ?


[top]
Оставете отговор