Звездина е една от участничките в програмата “Не на диастазата”. С нея първо се запознахме в залата, а след това тя реши да се запише и за онлайн предизвикателството. Защо е решила така, ще ви разкаже тя след малко. Но преди това, аз ще се опитам да ви опиша Звезди, такава каквато аз я виждам и възприемам.

Звезди е една истинска звездичка. Виждам я като черна звезда, може би заради черната ѝ коса, но блести толкова силно, че има златни отблясъци! Изключително мил, благ,  и отстъпчив човек. Винаги е готова да си отстъпи мястото в залата, съобразява се с хората около нея и се старае да не ги притеснява. Изключително позитивна и усмихната. В началото, идваше да тренира в залата с нейната кума. В мига, в който те влизаха, залата започваше да се усмихва. Тренировките с тях бяха винаги съпроводени с много смях. Не обичат да ангажират останалите с техните проблеми. Идваха и се забавлява, разтоварваха и тренираха фокусирано. Сега вече тренира само Звезди, но се надявам скоро и нейната кума отново да се включи, защото Звезди е страхотен пример. Освен, че свали корема и като цяло изглежда много стегната и тренирана, промени хранителните си навици, мотивира съпруга си да тренира в залата с Юри и дори води и детето си на ресторативно движение за деца.

Нейната промяна, доведе до промяна на цялото семейство!

Звезди “скрита” в ъгъла по време на тренировка

 

Ваня: Здравей, Звезди. Предното интервю, което направихме беше с Юзлем (прочетете го тук), сега с теб. Много ми харесва и твоето име и ми харесва да те наричам Звезди и Звездичка. На кого си кръстена?

Звезди: Името ми е опит на мама да направи и двете ми баби щастливи – Златка и Динка. Те може и да са били щастливи, но на дневна база поне веднъж ми грешат името и никак не е лесно да се произнесе от собствените ти деца дори.

Ваня: Децата ти ще го научат със сигурност 🙂 Представи се на нашите читатели, моля 🙂 С какво се занимаваш, колко деца имаш, любимо хоби и др.

Звезди:Занимавам се с информационна сигурност, но това само в работно време. През останалите часове от денонощието децата (два броя момченца) завземат всичкото ми свободно време. Има едно изключение – тренировките във FitBabyHotMama. Това е моето време да забравя всичко и да изключа останалия свят на 100%. Хобито ми е да пътувам, макар, че е много трудно с 2 деца, 3 куфара, 4 сака и 5 торби багажи.

Звезди и нейното семейство

Ваня: Защо се записа да участваш в програмата “Не на диастазата”?

Звезди: Защо се записах… Има една основна причина и колкото и да е егоистична, ще си призная. Да, децата са всичко и когато се появят всички приоритети се променят, но.. Ако мама не е здрава и не се чувства добре в собственото си тяло, как ще бъде пълноценна пред децата си? Аз не ходя на процедури с лазер (нямам нищо против, просто липсва време и пари), не успявам да излизам с приятелки, много рядко си позволявам време само за мен. Програмата „Не на дистазата“ е нещо, което беше само за мен, за да се почувствам добре и да се почувствам отново себе си.

Ваня: В представянето ти казвам, че програмата е променила не само теб, но и цялото семейство. Така ли е или преувеличавам?

Звезди: Според мен не само не е преувеличено, но и промяна е много слабо определение. В доста от хранителните предизвикателства, приготвената храна, фреш, смути, изчезваха, защото мъжът ми ме подяждаше, та правих нови количества. Всички закусваме вече в къщи, което преди не се случваше. Това е време, което да споделим заедно, цялото семейство. Преди програмата този ритуал не съществуваше. Съпругът ми е влюбен в гранолата и дори той я приготвя. От известно време и малкия ми син започна да си похапва от нея и една доза свършва бързичко.  Децата правят с мен доста от упражненията, макар и не съвсем правилно, но имат огромното желание да се движат ☺ На снимката долу Сашко прави джърк, а Антон снач.

Ваня: Какви ти бяха очакванията? Какви резултати очакваше?

Звезди: Аз тук трябва да си призная, че поради липса на време не мога да бъда стриктна в изпълнението на програмата и нямах големи очаквания. Не спазвах всички предизвикателства на 100% и дори си похапвах тайно шоколад. Но очаквах да повлияя положително този корем, който упорито не искаше да се прибере след втората бременност (колкото и малко да ядях и въпреки, че си бях на същите килограми като преди да забременея). Дори и в най-дивите ми фантазии не съм очаквала този корем да се прибере толкова много.

Ваня: Какво ти хареса най-много в нашата програма?

Звезди: Много ми хареса стимула, който получаваш, когато не се бориш сам. Подкрепата и мотивацията от другите участнички във фейсбук групата много ми помагат за промяната. Най много ми хареса колко много ни подкрепяхте вие двете с Маги. Дори и когато всички мрънкахме и се оплаквахме, че е трудно, че няма време и какво ли още не, вие бяхте до нас и винаги имате правилните думи!

Ваня: Какво получи от програмата, а не го очакваше?

Звезди: Понеже преди да се включа в програмата познавах само теб, не съм подозирала, че Маги толкова много ще ми помогне да си оправя хранителните навици. Никога не съм си давал сметка, че не се храня правилно и пълноценно. Благодарение на Маги вече закусвам и имам краен брой хранения. Преди се хранех почти всеки час и въпреки, че не ядях боклуци, непрекъснато бях гладна. С правилните съвети и насоки от Маги всичко сега е коренно различно.

Ваня: Какво беше най-ценно за теб от участието ти?

Звезди: Най-ценното е, че всичко, което научих в програмата остава трайно за цялото семейство. Трябваше да стана на 35 години, за да започна да се движа активно и да се грижа за себе си.

Ваня: Кое те затрудни най-много?

Звезди: Най-много ме затрудни готвенето. Налагаше да готвя за мен, отделно за Сашо и отделно за децата. И това е защото децата са злояди, а мъжът не иска да яде „зелена гняс“.

Ваня: “Зелена гняс” е много яко 🙂 Кое е това нещо, което продължиш да правиш дори и след края на програмата?

Звезди: Винаги се качвам по стълбите пеша. Без значение на кой етаж трябва да стигна. Това ми увеличава с 20% движението и крачките на ден (аз самата не го повярвах, но крачките на тракера говорят сами за себе си).

Ваня: Защо би ни препоръчала на най-добрата си приятелка (в едно изречение)?

Звезди: Защото това беше най-хубавия подарък, които аз направих на себе си и без да ми мигне окото ще препоръчам същия този подарък на най-добрата си приятелка.

Благодаря ти много за това интервю Звезди! Надявам се да вдъхновим и други майки да повярват, че промяната е възможна, въпреки 2 злояди деца, работа и домашни ангажименти.

Ако искаш и ти да бъдеш промяната за твоето семейство, запиши се за нашата онлайн програма “Не на Диастазата“, която започва на 26.04.2021г. Ако си изпуснала тази дата, не се притеснявай! Програмата се провежда 3 пъти в годината. Виж на сайта мамасъм.бг, кога започва следващата трансформация.

Оставете отговор