Звездина е една от участничките в програмата “Не на диастазата”. С нея първо се запознахме в залата, а след това тя реши да се запише и за онлайн предизвикателството. Защо е решила така, ще ви разкаже тя след малко. Но преди това, аз ще се опитам да ви опиша Звезди, такава каквато аз я виждам и възприемам.

Звезди е една истинска звездичка. Виждам я като черна звезда, може би заради черната ѝ коса, но блести толкова силно, че има златни отблясъци! Изключително мил, благ,  и отстъпчив човек. Винаги е готова да си отстъпи мястото в залата, съобразява се с хората около нея и се старае да не ги притеснява. Изключително позитивна и усмихната. В началото, идваше да тренира в залата с нейната кума. В мига, в който те влизаха, залата започваше да се усмихва. Тренировките с тях бяха винаги съпроводени с много смях. Не обичат да ангажират останалите с техните проблеми. Идваха и се забавлява, разтоварваха и тренираха фокусирано. Сега вече тренира само Звезди, но се надявам скоро и нейната кума отново да се включи, защото Звезди е страхотен пример. Освен, че свали корема и като цяло изглежда много стегната и тренирана, промени хранителните си навици, мотивира съпруга си да тренира в залата с Юри и дори води и детето си на ресторативно движение за деца.

Нейната промяна, доведе до промяна на цялото семейство!

Звезди “скрита” в ъгъла по време на тренировка

 

Ваня: Здравей, Звезди. Предното интервю, което направихме беше с Юзлем (прочетете го тук), сега с теб. Много ми харесва и твоето име и ми харесва да те наричам Звезди и Звездичка. На кого си кръстена?

Звезди: Името ми е опит на мама да направи и двете ми баби щастливи – Златка и Динка. Те може и да са били щастливи, но на дневна база поне веднъж ми грешат името и никак не е лесно да се произнесе от собствените ти деца дори.

Ваня: Децата ти ще го научат със сигурност 🙂 Представи се на нашите читатели, моля 🙂 С какво се занимаваш, колко деца имаш, любимо хоби и др.

Звезди:Занимавам се с информационна сигурност, но това само в работно време. През останалите часове от денонощието децата (два броя момченца) завземат всичкото ми свободно време. Има едно изключение – тренировките във FitBabyHotMama. Това е моето време да забравя всичко и да изключа останалия свят на 100%. Хобито ми е да пътувам, макар, че е много трудно с 2 деца, 3 куфара, 4 сака и 5 торби багажи.

Звезди и нейното семейство

Ваня: Защо се записа да участваш в програмата “Не на диастазата”?

Звезди: Защо се записах… Има една основна причина и колкото и да е егоистична, ще си призная. Да, децата са всичко и когато се появят всички приоритети се променят, но.. Ако мама не е здрава и не се чувства добре в собственото си тяло, как ще бъде пълноценна пред децата си? Аз не ходя на процедури с лазер (нямам нищо против, просто липсва време и пари), не успявам да излизам с приятелки, много рядко си позволявам време само за мен. Програмата „Не на дистазата“ е нещо, което беше само за мен, за да се почувствам добре и да се почувствам отново себе си.

Ваня: В представянето ти казвам, че програмата е променила не само теб, но и цялото семейство. Така ли е или преувеличавам?

Звезди: Според мен не само не е преувеличено, но и промяна е много слабо определение. В доста от хранителните предизвикателства, приготвената храна, фреш, смути, изчезваха, защото мъжът ми ме подяждаше, та правих нови количества. Всички закусваме вече в къщи, което преди не се случваше. Това е време, което да споделим заедно, цялото семейство. Преди програмата този ритуал не съществуваше. Съпругът ми е влюбен в гранолата и дори той я приготвя. От известно време и малкия ми син започна да си похапва от нея и една доза свършва бързичко.  Децата правят с мен доста от упражненията, макар и не съвсем правилно, но имат огромното желание да се движат ☺ На снимката долу Сашко прави джърк, а Антон снач.

Ваня: Какви ти бяха очакванията? Какви резултати очакваше?

Звезди: Аз тук трябва да си призная, че поради липса на време не мога да бъда стриктна в изпълнението на програмата и нямах големи очаквания. Не спазвах всички предизвикателства на 100% и дори си похапвах тайно шоколад. Но очаквах да повлияя положително този корем, който упорито не искаше да се прибере след втората бременност (колкото и малко да ядях и въпреки, че си бях на същите килограми като преди да забременея). Дори и в най-дивите ми фантазии не съм очаквала този корем да се прибере толкова много.

Ваня: Какво ти хареса най-много в нашата програма?

Звезди: Много ми хареса стимула, който получаваш, когато не се бориш сам. Подкрепата и мотивацията от другите участнички във фейсбук групата много ми помагат за промяната. Най много ми хареса колко много ни подкрепяхте вие двете с Маги. Дори и когато всички мрънкахме и се оплаквахме, че е трудно, че няма време и какво ли още не, вие бяхте до нас и винаги имате правилните думи!

Ваня: Какво получи от програмата, а не го очакваше?

Звезди: Понеже преди да се включа в програмата познавах само теб, не съм подозирала, че Маги толкова много ще ми помогне да си оправя хранителните навици. Никога не съм си давал сметка, че не се храня правилно и пълноценно. Благодарение на Маги вече закусвам и имам краен брой хранения. Преди се хранех почти всеки час и въпреки, че не ядях боклуци, непрекъснато бях гладна. С правилните съвети и насоки от Маги всичко сега е коренно различно.

Ваня: Какво беше най-ценно за теб от участието ти?

Звезди: Най-ценното е, че всичко, което научих в програмата остава трайно за цялото семейство. Трябваше да стана на 35 години, за да започна да се движа активно и да се грижа за себе си.

Ваня: Кое те затрудни най-много?

Звезди: Най-много ме затрудни готвенето. Налагаше да готвя за мен, отделно за Сашо и отделно за децата. И това е защото децата са злояди, а мъжът не иска да яде „зелена гняс“.

Ваня: “Зелена гняс” е много яко 🙂 Кое е това нещо, което продължиш да правиш дори и след края на програмата?

Звезди: Винаги се качвам по стълбите пеша. Без значение на кой етаж трябва да стигна. Това ми увеличава с 20% движението и крачките на ден (аз самата не го повярвах, но крачките на тракера говорят сами за себе си).

Ваня: Защо би ни препоръчала на най-добрата си приятелка (в едно изречение)?

Звезди: Защото това беше най-хубавия подарък, които аз направих на себе си и без да ми мигне окото ще препоръчам същия този подарък на най-добрата си приятелка.

Благодаря ти много за това интервю Звезди! Надявам се да вдъхновим и други майки да повярват, че промяната е възможна, въпреки 2 злояди деца, работа и домашни ангажименти.

Ако искаш и ти да бъдеш промяната за твоето семейство, запиши се за нашата онлайн програма “Не на Диастазата“, която започва този понеделник на 17.09.2018г. Ако си изпуснала тази дата, не се притеснявай! Следващото издание ще бъде януари 2019г.

Оставете отговор