В предишната статия писах относно факта, че гимнастиката за бременни предотвратява шансовете от разкъсвания по време на раждане. И тъй като най-добрият начин човек да се убеди във верността на статистическите изследвания, е личният пример, ще ви запозная със случай на бързо възстановяване след планирано секцио благодарение на гимнастиката за бременни.

Гимнастика за бременни

Гимнастика за бременни

Моя клиентка претърпяла вече веднъж коремна операция много искаше да роди естествено, но по ред причини това се оказа невъзможно. В крайна сметка се стигна до планирано секцио, след което тя сподели, че се е възстановила много по-бързо в сравнение с операцията преди години и смята, че гимнастиката е допринесла за това. В сравнение с предишната коремна операция този път възстановяването е отнело по-малко време, чувствала се е по-силна и е можела да контролира тялото си, поради подобреното физическо състояние се е чувствала по-добре и психически.Освен личния пример ето и още няколко факта, защо това наистина е така:

1. Гимнастиката за бременни увеличава енергоразхода, а това води до по-малко качени килограми по време на бременността.  Всяка жена се притеснява от това колко килограма ще качи по време на бременността. По-малко качени килограми води до по-бързо възстановяване и по-добро самочувствие.

2. Гимнастиката за бременни подобрява физическото състояние на майката – поддържа респираторната, отделителната и кръвоносните системи в добро състояние. Всичко това води до по-добро снабдяване с кислород на бебето и по-добро кръвообръщение за майката. В крайна сметка, ако не може да намери друг мотив, нека майката да мисли, че когато спортува това е полезно за нейното бебе.

3. Гимнастиката за бременни подобрява хормоналния баланс на жената, което пък води до предотвратяване или поне намаляване степентта на следродилната депресия. Чували сме, колко е неприятна следродилната депресия и че би могла да продължи месеци наред. По-доброто самочувствие и по-доброто настроение водят до по-лесно справяне със симптомите на следродилна депресия.4. Гимнастиката за бременни подобрява цялостното физическо състояние на майката, което освен, че ѝ помага по-бързо да се възстанови, ще ѝ помогне да си контролира тялото, което е една добра предпоставка за по-лесно закърмване на бебето.

Това са достатъчно брой причини, за да правите гимнастика за бременни, или?

Ако се чудите какво точно да правите и/или къде да спортувате проверете в графика, кога е следващият час “Гимнастика за бременни” и заповядайте. Не забравяйте да се консултирата с Вашия личен лекар и/или акушерка, които да потвърдят, че гимнастиката за бременни е безопасна във Вашия случай!

Оставете отговор