Все по-често ми се случва да се чувствам обсебена от Оги, от семейството, от работата, от всичко!

Вижте сами колко е щастлив и доволен докато суче. Как да му откажа?!?

Вижте сами колко е щастлив и доволен
докато суче. Как да му откажа?!?

Продължавам да кърмя и това вече наистина много започва да ме изнервя. Ама много! Опитвах най-различни техники за отбиване, но не ми се получава. Явно не го искам достатъчно. Може и така да е. Но наистина не мога да търпя Оги да плаче, а аз да му обяснявам как ми е писнало и как трябва трябва да сложим край. Надявам се само това скоро да свърши. Може би тогава ще имам малко повече време за себе. Или пък не. Поне се надявам.

До тогава ще измисля стратегия, с която да отделям повече време за себе си. Когато аз се чувствам добре, всички около мен ще бъдат щастливи. Ще бъда пълноценна майка. Или поне така пише в дебелите книги. Пък и тези книги защо ли ги четем, когато всичко е толкова индивидуално.

И все пак бих могла да опитам няколко неща, които се надявам да ви бъдат от полза и на вас.

 • бягане на открито – това за мен е на първо място. Зарежда ме, разтоварва ме, пречиства ме. Монотонното, циклично бягане ми помага да се освежа. Задължително завършвам с няколко спринта, така хубаво да се изтоща и да изгоня всички “черни” мисли от главата си.
 • излизане с приятелки – Моите приятелки, с които се виждахме преди “по женски”, се събират, но дори вече не се обаждат, за да питат дали съм свободна. Малко ми е тъжно, но какво пък, те все още нямат деца и не знаят как се чувствам. Сега имам приятелки, чиито деца са приятели на Оги. Малко е сложно да се видим без деца, но пък може да опитаме. Един път успяхме да отидем заедно на кино 🙂 Ще се пробвам отново да ги организирам.
 • посещение на театър или шоу представление – от сега знам, че идната събота ще гледам спектакъла “Пътят” за живота на Йордан Йовчев. Кионото ми е малко скучно и мнооого шумно, а и почти 2 часа седнала на един стол … не е за мен.
 • масаж – ако обичате. Аз обичам. Приятна, релаксираща музика, някой друг се грижи за теб и ти помага да се възстановиш. Ако има кой да ви направи и освежаваща напитка за събуждане след това, цена няма да има.
 • маникюр, педикюр, прическа – ако това ви харесва може да изпробвате. Аз знам, че се чувствам добре след някоя от тези процедури, но не винаги ми помага. Както писах, седенето на едно място, малко ме изнервя. Но, ако вас би ви разведрило – опитайте.

Да, да, да, знам, че сама съм си виновна. Никой не ме е карал да практикувам привързано родителство, да кърмя повече от една година, да откликвам на всеки един плач на Оги … просто така ми идва от вътре, но това не означава, че не трябва да опитвам да намирам време за себе си. Не мога и да си представя как се чувстват майките с повече от едно дете?!?

А вие как намирате време за себе си?

8 Коментари към Имам нужда от време за себе си!
 1. Страхотен нов вид на сайта! Поздравления! Намирам много полезна информация и вдъхновения при вас. Продължавайте в същия дух!

 2. Лора Стефанова February 18, 2013 at 5:25p02 Reply

  Ванче мила на линия съм за излизане по женски 🙂 може пак да се пробваме с кино или просто да отидем да пийнем по едно хубаво кафе в някое приятно заведение. Аз честно да си кажа най- много се разтоварвам така. Може да е за 1 час, но да съм без мъж, без дете, само с приятна напитка и приятна компания 🙂

  • ооо, Лорче, благодаря 🙂 само не знам, защо толкова късно видях коментара, но нищо де, ще измислим нещо за събиране по “женски” 🙂

 3. Много хубави статии аз имам две деца на 6 мес.и на 4 години справям се някак си с едно няма какво да му мислите толкова с две е съвсем друго но и щастието е много по – голямо!

  • Така е Мими. Пък и колкото по-големи стават децата, толкова по-лесно и забавно 🙂

 4. Уникални статии, наистина са в голяма помощ и дават мотивация.


[top]
Оставете отговор