Има ли майка, която да не се оплаква от липса на време? Задълженията и отговорностите са безбройни и на всичко отгоре се увеличават с всеки изминал ден, за сметка на свободното време на майката. Абсолютно нечестно!

Външният вид и спортната форма са нейна последна грижа. Вътрешно се измъчва и обвинява, самочувствието й се дави в гърнето, стари и нови болежки биват потушавани от детски викове, увереността й се изпарява заедно с парата от сутрешната попара.

Липсата на време обаче не трябва да бъде и Твоето оправдание. Всичко е въпрос на приоритети. Знаеш, че ако искаш да се чувстваш добре, трябва да се погрижиш за себе си. Детската усмивка и прегръдка не са достатъчни, защото животът не е само пелени.

Има няколко лесни и успешни начина да започнеш да се грижиш за твоето тяло и да влезнеш в онези дънки, които ти ставаха преди да забременееш и същевременно да се грижиш за семейството по-качественно и пълноценно.

Разхождайте се – излизайте колкото можете по често навън. Поставете си за цел да правите по един час активна разходка на ден. Аз се възползвам, когато е време за сън на Оги и излизам да го приспивам с количката. Не е същото, като да се разхождаш и да си движиш ръцете, но все пак е по-добре от никакво движение.

Забавлявайте се със семейството
Забавлявайте се със семейството – измисляйте игри и забавления за цялото семейство. Защо да не излезнете да направите една тренировка заедно на снега или пък да се забавлявате с балони вкъщи. Вариантите са безброй. Тове ще се отрази добре не само на вас, но и цялото семейство.

Хранете се разумно – всеки има различни вкусове и предпочитания за хранене, но има няколко основни принципи, които важат за всичи типове. Нека храната да бъде прясна, без консерванти, разнообразна, вкусна и красива. Красотата отваря сетивата. Не е нужно да отделяте много време в кухнята, просто се хранете с прясно приготвена храна. Все пак от същата храна давате и на вашето семейство, нали?Хранете се разумно

Спортувайте – начините са безброй.   Може докато спортувате, таткото да отдели време за детето, а пък може би и някоя баба или дядо да си поиграят с тях. Както знаете при нас може да идвате да спортувате с детето/децата. Ако пък наистина няма никаква друга алтернатива, нищо не пречи да спортувате вкъщи с детето. Направете една кратка, но интензивна тренировка (какво означава това, ще пиша следващия път). Опитайте да правите упражнения, в които да участва и детето. Бъдете креативни и не се отказвайте.


Всичко е въпрос на желание и приоритети. Поставете си цел и я преследвайте. Когато започнете да виждате резултатите, мотивацията ще се увеличи от самосебе си. Ще се чувствате по-щастлива, по-уверена и по-силна.

Един коментар към Как да отслабна? Наръчник за заети майки
  1. […] последния пост (клик) Ви обещах да напиша по-подробно какво е това […]


[top]
Оставете отговор