Може би сте забелязали, че имам рубрика “Гордея се с вас“. В нея описвам вашите истории – как сте успели да се промените, какво сте постигнали и колко много се гордея с вас, защото без Вашето желание, старание и уникалност моите усилия са напразни.

Днес ще ви разкажа за Деси Пунчева – майка на три деца.

sport sled razdane bliznaci

Деси с Ивайла, Калина и Антония

Основното нещо, което мога да кажа за Деси е, че е изключително организирана. Планира ежедневието си по седмици и обмисля внимателно всичко, за да може да включи и тренировките в кръговрата на деня. Има приоритети и спортът е част от тях. Има пълната подкрепа на съпруга си, който ѝ е подарил пудовка и е монтирал лост за набирания вкъщи. Абсолютна среда за постигане на целите.

В началото Деси искаше да прибере диастазата и “този отпуснат корем”. Нещо, което е често срещано след раждане на близнаци. Програмата за диастаза не е трудна и не изисква много усилия, но тъй като е хубаво упражненията да се правят всеки ден, много жени се отказват още след първата седмица. Всеки ден едни и същи упражнения – малко скучно. Благодаря на Деси, че не се отказа. Тренира 8 седмици стриктно и изпълнява упражненията като ритуал от ежедневието си.

pribirane na diastazaz

Преди – 8 ноември 2013г.

stegnat korem

След – 23 май 2014г.

Но покрай прибирането на корема, Деси се научи да се набира, прави тяга и подхвърля пудовки. Аз съм изключително горда с нея и съм сигурна, че я очакват още много постижения. Ето го и нейното първо набиране:

Вече може да прави и по две набирания едно след друга, а скоро ще започне да се набира и с тежест 🙂

Ето и какво написа самата Деси с приключването на програмата:

Здравей, Ванче,

официално 8 седмичната ми тренировъчна програма завърши 🙂
Само за инфо стартирах 62кг, сега варирам между 59.6-60.4кг
За мен кг нямат значение, а силата и визията, която идва след нея.

Аз съм изключително горда със себе си не за друго, а заради постоянството, което проявих, за да променя живота си.
Имах и върхове, и спадове докато минавах през програмата,  но само силната воля и мотивация ме задържаха на правия път, за да мога сега да кажа и показвам всеки ден, че тренирам не просто за да изглеждам добре, а за да живея по-добре.
Тези 8 седмици калиха волята ми и желанието за промяна.
Сега всеки ден намирам време за любимите ми клекове, набирания, хип тръстери, планкове, лицеви опори и още някое друго упражнение, които ме поддържат във форма. По всяко време и на всяко място мога да направя нещо, което да учести пулса ми.
А това е промяната, която исках, без дори да си давам сметка.
Мислех, че ще тренирам по задължение, а спортът се превърна в съществена част от моя живот.

Благодаря още веднъж, че застана с мен на старта на този процес и ме водиш всеки ден през него. Научи ме, че няма невъзможни неща и бариерите са единствено в главата ми. Показа ми, че тялото ми е силно да се справи с всяко предизвикателство – трябва само да го предизвикам.
За мен тези 8 седмици са края на едно ново начало – начало на моя по-добър живот. От тук натам може да става само по-добре.”

sport s tri deca

отбор Пунчеви – състезание “Бягай с мен”, 1 юни 2014г.


Това е Деси, която се надявам да вдъхнови и ВАС! Освен изключително организирана, тя е много сърцата, отговорна, старателна и не на последно – всеотдайна майка и жена. Покрай тренировките станахме и добри приятели и аз много се радвам, че Деси избра да тренира с мен/нас!

За нейната програма за прибиране на диастаза можете да разберете повече тук, но и аз ще напиша подробно следващия път, а до тогава тренирайте и не спирайте да вярвата в себе си!

Оставете отговор