Възхищавате се на хората, които спортуват редовно, изглеждат добре, постигат все по-добри резултати и се радват на добро здраве. Питате се, как тези хора винаги намират време, винаги са енергични, постоянни са и всичко им върви, а на вас не.

Отговорът обикновено е много прост и той е, че ви липсва правилната мотивация. Има безброй примери, как жените, когато разберат, че са бременни спират кафето, спират да пушат цигари, започват да ходят на спорт и да намират време за почивка и готвене. Това е защото имат мотив, а той е да дадат най-доброто на детето вътре в тях.

Същото е и с тренировките и желанието за по-добра форма. Само няколко свалени килограми или обиколки от талията, не могат достатъчно да мотивират една жена. На нея ѝ трябва вдъхновение, нещо, което да иска с цялото си сърце и душа. И тъй като не можете непрекъснато да си мислите, че сте бременна, за да се грижите за себе си, трябва да потърсите други стимули.

1. Поставете си някаква тренировъчна цел– например да правите едно набиране, да правите лицеви опори, да клекнете с щанга, да скачате 2 минути на въже, да участвате на маратон – каквото на вас ви харесва. Ще следвате програмата си стриктно и ще бедете мотивирани да постигнете крайната си цел, а по-добрата форма и по-малкото килограми ще дойдат като следствие на вашите усилия.

  1. otslabvane sled razdane

    Аз и Галя, след участието ни на полу-маратон(5км). Това ни мотивира да бягаме няколко пъти повече от предвиденото.

2. Съревновавайте се– много мотивиращо действа да си намериш приятел, с когото да тренирате заедно и да си давате кураж един на друг. Вродено ни е да искаме да сме първи и да сме по-добри. Освен това е и по-забавно. Можем да обсъдим заедно възможности за съревнование, само попитайте 😉

  1. otslabvane sled razdane

    Лора и Ети бяха супер тандем! Казвам “бяха”, защото Лора вече тренира с по-леки тежести поради промяна на статуса, а Ети не живее в България

3. Бъдете пълноценен родител– ако не искате да спортувате заради себе си, направете го заради детето/децата си. Когато сте здрави и спортувате имате повече енергия, по-спокойни сте, по-уравновесени, а това със сигурност ще бъде в полза и за вашите деца.

otslabvane sled razdane

Аз и Оги правим “мосалетче”

4. Да изглеждате добре – защо пък не?!? Какво толкова има една жена да иска да изглежда добре? Знаем, че винаги има накъде. Но не просто да сме по-малко килограми, а да изглеждаме и де чувстваме добре. Добрата форма и доброто здраве ни се отплащат всеки ден, а по-добро лекарство от превенцията няма.

5. Приготвяйте храната си сами и я планирайте – знаете, че обикновено безразборното хранене води до повече килограми, лоши навици и не добро здраве. Знам, че е трудно, как да не знам. Но, ако се опитате да планирате съм сигурна, че ще успеете. В крайна сметка трябва да даваме добър пример и на нашите деца.

Моята основна мотивация, е че трябва да изглеждам добре пред моите клиенти, да мога да им показвам упражненията, на които ги уча и те да ми завиждат с каква лекота ги правя 😉

Е, а каква е вашата мотивация? Намирате ли такава или имате нужда от маааалко помощ и подкрепа? Насреща съм за всякакви коментари 😉

Оставете отговор