Все повече се разпространява идеята за носене на бебето в слинг. Е, аз няма да ви убеждавам в ползите от слинга, а ще споделя с вас няколко упражнения, с които да се подготвите за максимално дълго и бебзболезнено носене на бебето в слинг. И тъй като едва ли сте се сетили за това още преди да забременеете избрах подходящи упражнения за укрепване на гърба, таза и кръста, които са подходящи за бременни и за току що родили мами.

Куче – Птица или равновесно упражнение

Куче – Птица или равновесно упражнение

Повдигнете разнопосочни ръка и крак (лява ръка – десен крак) до височината на таза. Когато повдигате ръката и крака вдишайте, когато ги отпускате в изходно положение издишайте. Следете тазът да не се усуква в ляво или дясно. Повторете 5 пъти на всяка една страна.

Обратен планк

Обратен планк

От седеж с изпънати напред крака, повдигнете таза високо горе, така че опората на тялото да остане върху ръцете и петите. Когато повдигате таза нагоре вдишайте, когато го отпускате надолу издишайте. Повторете движението от 5 до 8 пъти.

Планк

Планк

Заемете лицева опора на ръце и стъпала. Стягайте дупето и бедрата. Задръжте в позата не повече от 10 секунди и я повторете 3 пъти.

Кръстосано разтягане

Кръстосано разтягане

Хванете си ръцете зад гърба, като едната ръка я подавате отдолу, а другата отгоре. Ако ви е трудно да си хванете ръцете използвайте въженце, ластик или кърпа навита на руло. Задръжте в разтегнато положение за 5 вдишвания и издишвания и след това сменете ръцете.

Оставете отговор