Меги: Идвам, защото искам малко да се стегна, да заякна и да натрупам мускули.
Аз: На правилното място си дошла! :~)
Така започна разговорът ми с Меги преди малко повече от месец. Сега се чудя, Меги, с кое би трябвало да е по-горда? С това, че за един месец свали 2мм мазнини или че за около месец, кривият ѝ таз започна да се връща в неутралната си позиция или че вече може да прави пет лицеви опори на колене.

Аз лично се гордея във всички направления с резултатите, които постига. За пореден път се убеждавам, че спортът помога не само да влезнеш по-бързо във форма, но и въздейства върху правилната стойка на тялото. Определено трябва да знаеш какви упражнения да правиш, но ефектът е очевиден и по-важното е, че целите са достижими за сравнително кракто време. Което със сигурност е значимо, за да не ви откаже още преди да сте започнали.
В началото с Меги тренирахме един път в седмицата и един път тя тренира вкъщи сама по индивидуална програма. След около 3 седмици започнахме тренировки два пъти в седмицата и ежедневни упражнения вкъщи. Е, почти ежедневни, все пак Меги е работеща майка и не винаги има време за гимнастика.
Не съм променяла хранителния режим на Меги, тъй като уважавам нейния избор и смятам, че сама знае кое е най-добре за нея и кое не. Няма как да ѝ кажа да се храни високо-мазнинно, ниско въглехидратно, когато знам, че Меги е вегетарианец. Всеки човек има право на избор. Меги е направила своя информиран избор и аз го зачитам. В крайна сметка, тя дойде, за да заякне, а не за да сваля мазнини. Но това е магията на спорта – тренираш, за да се стегнеш, а сваляш мазнини и кривият ти таз се изпрая 😉 А още по-важното е начинът, по който се чувства Меги. Сподели, че има повече сила и издръжливост, което я прави още по-щастлива и доволна от резултатите.
Някои от вас може би не виждат разликата. Песимистът ще си каже “какво толкова?” , а оптимистът “добра работа!”. Вие кое си избирате? И с какво бихте били по-горди – свалени мазнини, прав таз или стегнато тяло?

Оставете отговор