След публикацията, която написах за гърдите се появиха различни мнения. Едни от тях бяха, че въобще не съм права, други че гърдите търпят промени след раждане и кърмене. Всички обаче са на мнение, че спортът и движението помагат за добре изглеждащия бюст. Някои от вас дори директно ме помолих да препоръчам някои упражнения “от кухнята”.

Здравето на гърдите, зависи от здравето на цялото тяло. Не е логично да обръщате внимание на една част от тялото и тя да е добре, а другите части на тялото да ги пренебрегвате. Отново – тялото е една перфектна машина. Представете си я като часовник с много часовникови механизми. Ако един механизъм започне леко да дава отклонения, то рано или късно тези отклонения ще се предадат нататък по веригата и целият часовник ще откаже да работи.

Следвайки тази логика – едно от най-ефективните упражнения за възстановяването на тонуса на гърдите, стимулирането на лактацията, стягането на трицепса, дори и стягането на корем е ХОДЕНЕТО. Колкото и просто и странно да звучи. Динамичното ходене с активното движение на ръцете напред-назад е идеалното упражнение. Няколко неща, за които трябва да мислите докато ходите:

  • движете ръцете напред назад в страни от тялото.
  • ямките на лактите трябва да сочат напред.
  • китките да бъдат в страни от тялото, с кокалче сочещо назад.
  • Когато движите ръката нека усилието е при движението ѝ назад, а след това да я отпуснете свободно напред. Би трябвало да усещате леко стягане в трицепса.
  • отпуснете раменете
  • усмихвайте се 🙂
upraznenia za stegnat korem

Носенето на предмети в ръцете е част от естественото ходене

 

Активирането на повече мускули и движението на ръцете, зависи от мобилността в раменете. За това ви препоръчвам да правите всеки ден усукванията показани във видеото:

Освен че ще подобрят мобилността и кръвообръщението в областта на раменете и гърдите, този вид усуквания са едно от ефективните упражнения за възстановяване на коремните мускули. Не се притеснявайте да го правите и по-често от веднъж на ден 🙂

Относно ходенето – колкото можете по-често. Все не е достатъчно. Особено в градски условия. Знам, че понякога с дете и количка е трудно да движите ръцете. Пробвайте да бутате с една ръка и движете другата свободно. Редовно сменяйте ръцете.

Не чакайте удобен момент, за да излезете и да си направите разходката. Така може да чакате и няколко седмици за подходящия ден. Опитайте се да мислите как бихте могли да разнообразите и преобразите ежедневието си, така че да има време и за такъв тип грижа за тялото. Възможности безброй, само ги осъзнайте!

ПП Повече упражнения за сила и мобилност на горната част на тялото можете да видите в Коледния календар на Кейти Боуман (тук)

Оставете отговор