В тази публикация ще ви разкажа за Деси – една от участничките в програмата “Не на диастазата”. Майка е на три деца. Момченце на 6 години и близнаци – момиче и момче на 1,4 години. Както повечето майки на близнаци, които се обръщат към нас, имаше голям корем и много малка надежда, че някога ще се прибере. Диастазата ѝ беше доста голяма – около 4 пръста в широчина. Това е сравнително голяма диастаза и отнема повече време за прибиране от обикновено. Дванайсете седмици от програмата не бяха достатъчни за пълното ѝ затваряне. Но тъй като Деси имаше резултати и  вече бяхме спечелили нейното доверие, продължихме да работим заедно онлайн. Много сме горди с нейните резултати. Снимките сами ще го потвърдят. Разгледайте, преди да ви разкажем малко повече за нея:

Когато си пишем мейли с Деси, моят обикновено започва със “Здравей, Усмивка”. Това е така, защото Деси обича да се усмихва и го прави от сърце. Освен с усмивката си, Деси ни впечатли и с изключителната си дисциплина. След края на онлайн предизвикателството, продължихме да работим онлайн като ѝ изпращах програма за вкъщи. Тя трябваше да тренира сама и да изпраща отчет в понеделник. Нито един път не пропусна да изпрати имейл. Дори и понякога аз да не успявах да ѝ отговоря на време, и да ѝ върна обратна връзка, тя винаги беше точна. Дори и да не беше изпълнила програмата на 100%, тя пишеше. Мисля, че това е супер силата на майките с повече от едно дете. Да бъдат дисциплинирани, иначе няма шанс да постигнат каквото и да било. Но, нека да оставим Деси да ви разкаже дали само дисциплината ѝ е помогнала да следва програмата и да постегне целите си или има и още нещо.

Ваня: Здравей, Усмивка 🙂 Според теб само дисциплина ли е необходима за постигане на дадена цел или има и още нещо?

Деси: Привет, прекрасна Ваня,

Освен дисциплина е необходима и много воля и постоянство. Човек не трябва да се отказва нито за миг дори и когато резултатите които иска да постигне не идват толкова бързо! Аз винаги съм знаела че трябва да съм много упорита и търпелива за да вляза във форма отново след бременността.

Ваня: Имаш ли други супер сили освен дисциплината? Разкажи ни нещо повече за себе си. Какво друго правиш, освен да бъдеш майка на 3 деца.

Деси: Преди всичко съм майка. Последните години съм се отдала изцяло на грижите за прекрасните ми 3 дечица. Но въпреки всичко се опитвам да си открадна всеки ден по малко време за себе си – било то за тренировка или за нещо друго. Смятам че всяка една майка, колкото и да е трудно трябва да остава сама със себе си и да се разтоварва. Защото, когато майката е щастлива и спокойна, това се отразява на цялото семейство. Много жени биха казали, че за тях е невъзможно, но според мен всичко е въпрос на организация и желание. И разбира се от голямо значение е и помощта на татковците! Аз имам късмета да имам прекрасен мъж до себе си, който много ми помага и поема грижите за децата докато аз тренирам в съседната стая 🙂

Ваня: Колко килограма беше качила по време на бременността ти с близнаците?

Деси: През бременността качих 24 кг. Бях като мечка, но се успокоявах, че все пак нося близнаци. От родилния дом излязох с 10 кг по лека:) Но въпреки всичко продължавах да се чувствам ужасно и да ме е срам да ходя по улиците. Купувах си огромни дрехи за да ми стоят по-широки, но въпреки всичко не можех да прикрия огромния си корем. Имах чувството че всички погледи са приковани в мен. Ставаше ми много неприятно, когато някой познат ме срещнеше и ме питаше кога ще раждам или ми правеха път да седна. Но това още повече ме мотивираше да се стегна и да се боря.

Ваня: Сега имаш ли още килограми за сваляне?

Деси: Сега съм с 3 кг по-слаба от колкото бях преди да забременея. Това е голямо постижение за мен. Чувствам се прекрасно. Тялото ми е по-стегнато и оформено. И се чувствам по-енергична! Диастазата ми не е напълно затворена и имам все още коремче, но съм сигурна че с твоя помощ ще успеем да я приберем напълно.

Ваня: Какво те мотивира да се запишеш в програмата “Не на диастазата”? Как разбра за нея?

Деси: За програмата разбрах случайно от моя приятелка. Видях нейна снимка, беше постигнала добри резултати и беше станала рекламно лице 🙂  Поразпитах я и тя ми разказа за теб и чудесата, които правиш с коремчетата на жените. Мотивира ме най-вече желанието да се чувствам добре в кожата и тялото си и да вляза в дрехите си от преди бременността.

Ваня: Какви ти бяха очакванията? Какви резултати очакваше?

Деси: Резултатите които постигнах оправдаха моите очаквания. Исках да върна предишните си килограми. Дори успях да стана и по-слаба 🙂 Щастлива съм и съм изпълнена с енергия, което ми помага да се справям с ежедневните грижи около моите дечица.

 

Ваня: Какво ти хареса най-много в нашата програма?

Деси: Записах се няколко месеца преди старта на програмата. Нямах търпение да започне. Бях много надъхана и ентусиазирана. Беше ми много интересно. Хареса ми най-много това че е онлайн и че не е нужно да ходиш в зала и да се съобразяваш с определени часове за тренировки. Близнаците ми бяха още малки и времето не ми стигаше почти за нищо. С нетърпение чаках всяка събота за да видя какво ново ще ни изпратят Ваня и Маги. Оставаха няколко седмици до края на програмата, а на мен като че ли не ми се искаше да свърши. Свалях килограми, но ми се искаше и още и още. А и диастазата ми беше огромна. Имах и херния. Тогава се видяхме с теб и се разбрахме, че ще ми изготвиш програма. Но, че упражненията се правят всеки ден. Да си призная честно това малко ме стресира, но нямах избор. Трябваше да си пренаредя програмата и да намирам време за тренировки. Няма как да постигнеш нещо без да положиш усилия. Всеки понеделник изпращах отчет какво съм правила. Никога няма да забравя това което ми каза, че обичаш да работиш с многодетни майки, защото те са много организирани. И наистина беше права. Така вече една година сме заедно. Мила Ваня, благодаря ти безкрайно много за всичко 🙂

Ваня: Имаше ли нещо, което получи, а не го очакваше?

Деси: Не очаквах да получа толкова силна подкрепа от момичета с които участвахме. Груповият формат на програмата е от голямо значение. Хубаво е когато виждаш че не си сама по пътя по който вървиш. И когато виждаш че някоя от участничките има по-добри резултати още повече се амбицираш да я настигнеш 🙂

Ваня: Какво беше най-ценно за теб от участието ти?

Деси: Най-ценно беше това че се научих да давам на тялото си това, от което има нужда, за да се чувства добре – движение, здравословна храна, много вода. И другото ценно нещо е че покрай мен всички в къщи започнаха да ходят повече пеша и да си следят крачките 🙂

Деси и близнаците

Ваня: Как успяваше да намираш време за програмата с 3 деца?

Деси: Както вече споменах всичко е въпрос на добра организация. Когато човек си направи план за целия ден има време за всичко. Разбира се, че трябва и желание!

Ваня: Кое е това нещо, което продължиш да правиш дори и след края на програмата?

Деси: Опитвам се да спазвам повечето неща и най-вече да крача колкото се може повече!

Ваня: Имаш ли нови цели?

Деси: Аз съм перфекционист и винаги си поставям високи цели. Никога не ми е достатъчно това което съм постигнала като резултат. Сегашната ми цел е да успея да затворя напълно диастазата и вярвам че с твоя подкрепа ще успея!

Ваня: Защо би ни препоръчала на най-добрата си приятелка (в едно изречение)?

Деси: Защото сте страхотни! И защото програмата работи успешно!

Благодарим ти много за това интервю Деси. Надяваме да се вдъхновим още много момичета да се запишат и да поставят началото на новото си Аз.

 

Оставете отговор