Петя е една от участничките в онлайн предизвикателството “Не на диастазата“, с която много се гордея. Тренираме заедно от около 2 години. Когато дойде за пръв път сподели, че най-много я притеснява  коремът.  Тя е от тези момичета, които са много слаби, но коремчето им стърчи напред. Поканих Петя да се включи в първото ниво на предизвикателството, защото знаех, че коригирането на стойката ѝ ще изиграе ключова роля за прибирането на корема. Тя се съгласи и след две нива от програмата, резултатите са на лице:

“Предизвикателството ме научи да мисля непрекъснато за стойката на тялото, да се движа повече и да се храня пълноценно и с удоволствие! 💖”

Сигурно се чудите защо ѝ е трябвало да се включи в онлайн програма след като тренираме заедно? Защото в програмата систематизирано е предоставена информацията за коригиране на стойката на тялото, промяна на двигателни навици, самонаблюдение и анализ на ежедневни движения. Освен това програмата е съчетана с кулинарни предизвикателства за функционални хранителни навици от Маги Пашова. Трудно е да предоставям информацията в такъв вид по време на групови занимания. Освен това в предизвикателството има и други участничкиа и съответно има голяма подкрепа и мотивация между тях. Точно за това, голяма част от момичетата, с които тренирам и имат проблеми със стойката минават през предизвикателството и едва тогава успяват да осъзнаят голяма част от техниките, за които им говоря ежедневно. Когато човек е ангажиран лично и иска да получи нови знания, резултатите не закъсняват.

За мен е интересно да разбера защо едни момичета успяват, а други не и обикновено ги разпитвам какво според тях най-много им е помогнало.

Ето и какво сподели Петя с мен:

В: Представи се:

Казвам се Петя, имам дъщеря на 2г и 8м и работя като застрахователен брокер. Родих  естествено и много бързо.

В: От колко време тренираме заедно?

Тренираме заедно от почти две години.

Петя идваше на тренировка с нейната дъщеря Силвия 🙂 Вече идва сама, защото Силвето ходи на градина, а Петя въпреки работата не пропуска тренировки!

В: Как ни откри?

Когато бях бременна търсих в интернет място, където да тренирам и ви намерих, но така и не се реших да дойда.  След като дъщеря ми, Силвия, стана на 10 месеца една приятелка (Иржи) беше започнала да ви посещава и реших да дойда да пробвам и аз. От тогава не съм спирала.

В: Спомням си, че един от основните проблеми при теб беше щръкналият корем. Винаги ли е бил така, дори и преди бременността?

Винаги съм била слаба, но коремът е бил най-големият ми проблем. Преди да забременея ходех на пилатес и се надявах коремът да се прибере, но каквото и да правех той стърчеше. Винаги ми е бил слабото място и прибирането на корема беше моята най-голяма цел!

В: Кое според теб спомогна най-много за прибирането на корема?

Според мен за прибирането му спомогнаха няколко неща: правилната стойка, за която научих в предизвикателството “Не на диастазата“. Започнах осъзнато и непрекъснато да следя как седя, как ходя, къде ми е главата, къде е гръдният ми кош – нещо което стана част от ежедневието ми. Промених начина си на хранене като намалих хляба до минимум. Ограничих яденето на сладки неща, без които преди не можеше да завърши нито едно мое ядене. Не на последно място, влияние оказаха и тренировките в залата.

В: Готова ли си да разбиеш мита: „Слаба съм, но имам корем”. Какво ще кажеш на момичетата, които вярват в тази максима?

За пръв път мога да кажа, че много си харесвам корема и постигнах нещо, което вече не вярвах, че ще стане. Момичета, възможно е! 

Петя и Силвето много обичат разходките в планината!

В: Защо ще препоръчаш програмата „Не на диастазата” на най-добрата си приятелка?

Бих препоръчала програмата на приятелка, защото от нея научих много нови неща относно грижата за тялото. Информацията е предоставена по перфектния начин – с наслагване, седмица след седмица учиш, запомняш и прилагаш. Това са знания, които ти остават за цял живот.  Фактът, че програмата е онлайн и в нея участват много други момичета дава допълнителен стимул на всяка една, да дава най-доброто от себе си и да не се отказва!

Е, вие как мислите? Възможно ли е да се отървете от коремчето, което толкова много ви дразни? Новото издание на предизвикателството “Не на диастазата” започва на 26 април 2021. с още по-стойностно и добре представено съдържание. Заслужава си да опитате 🙂

Оставете отговор