В рубриката “Гордея се с вас” ви представям участничка в онлайн програмата за възстановяване след раждане “Не на диастазата” – Поли.

Поли е майка на близнаци. Като майка на едно дете, винаги се възхищавам на майките на близнаци и им съчувствам. Понякога едва се оправям с едно дете, пък какво остава с две. В средата на всяка една онлайн програма имаме среща на живо с участничките. Тогава се запознах с Поли за пръв път. Това, което ми направи впечатление при нея, че е изключително последователна и детайлна. Искаше да знае и най-малката подробност за всяко едно упражнение. Личеше си, че има доверие на мен и Маги Пашова (съавтор на програмата) и нямаше търпение да получи още знания, за да постигне максимален ефект. Знаете, че понякога възстановяването след раждането е труден и дълъг път, а възстановяването след близнаци още по-дълъг и по-труден. Много се гордея с резултатите на Поли и искам чрез нейната история да вдъхновя и вас да поемете пътя към промяната на вашето по-добро, по-осъзнато и по-мотивирано АЗ.

Преди да преминем към въпросите и историята на Поли, вижте постигнатите от нея резултати за 12 седмици:

ВаняПредстави се, моля – с какво се занимаваш, колко деца имаш, хобита и т.н.

Поли: Аз съм Поли, майка на 2 много сладки момченца на 6 месеца. Преди бременността работих в продължение на 13 години в софтуерна компания за електронни разплащания. Да, нон-стоп на бюро. Обичам да играя тенис, както и да плета. Но плетенето ще трябва да почака още няколко години преди да се преоткрием 😉

Ваня: Смяташ ли, че си по-различна от другите майки, заради това, че имаш близнаци?

Поли: Не. Смятам, че всички майки сме еднакво горди и щастливи, без значение броя деца.

Ваня: Колко килограма беше качила по време на бременността ти с близнаците?

Поли: Много, цели 24!  

тази снимка е от 1 месец преди да родя. В последния месец не ми беше до снимки.

 

Ваня: Какво те мотивира да се запишеш в програмата “Не на диастазата”? Как разбра за нея?

Поли: Моя много добра приятелка беше бременна по същото време, когато и аз и ходеше при теб в залата на гимнастика за бременни. Тя беше много доволна и от нея научих на сайта fitbabyhotmama. Адски много й завиждах. На мен ми беше забранено да се движа много, тъй като  усложнения по време на бременността. Изчетох онлайн всичко за програмата и нямах търпение да мога да се включа. Нямах идея дали имам диастаза, а и не ме интересуваше чак толкова дали имам. Исках да се погрижа за себе си и тази програма звучеше доста обещаващо.

Ваня: Какви ти бяха очакванията? Какви резултати очакваше?

Поли: Надявах се да намаля болките в кръста и гърба, да се отърва от част от излишните килограми и да започна отново да се движа. Но не как да е с измислени упражнения, а следвайки инструкциите на някой, който си разбира от работата.

Ваня: Какво постигна?

Поли: Всичко, казано по-горе, че и още. Нямам вече болки в кръста. Гърбът още ме боли, но се надявам и това да преборим. Няколко седмици преди края на програмата вече бях на килограмите от преди бременността. Вече не се уморявам толкова лесно. Хапвам доста, а отслабвам. Движа се много, а енергията не свършва.

резултатите на Поли в сантиметри

Ваня: Има ли нещо, което те затрудни или където надскочи себе си?

Поли: Затрудниха ме част от кулинарните предизвикателства. Нямах навика да готвя. Все ядяхме нещо готово или някой друг от семейството беше сготвил. Но лека-полека започнах и аз да се навъртам в кухнята. Не очаквах Маги да ме зариби, но ето на!

Ваня: Коя ти е любимата рецепта на Маги?

Поли: Рецепта – от книгата ѝ “По-здрави бебета” – крем супа от червена леща и тиква ми е любимата.

Ваня: А любимо упражнение?

Поли: Повдигане на крак с нутрално коляно.

любимото упражнение на Поли

 

Ваня: Какво ти хареса най-много в нашата програма?

Поли: Форматът. Не се налага да губим време да се придвижваме до някоя зала. И същевременно, ако искаме среща на живо с теб и/или Маги, не е никакъв проблем. И това, че сме цяла група жени със сходни цели. Сам винаги е по-трудно.

Ваня: Какво беше най-ценно за теб от участието ти?

Поли: Създаването на навика да се движа ежедневно. Сега ми е като наркотик. Излизам и в 21ч. да вървя, ако не ми се е получило през деня. Без значение колко е студено навън.

Ваня: Защо би ни препоръчала на най-добрата си приятелка?

Поли: Защото програмата наистина работи и ние всички заслужаваме ефекта от нея.

Ваня: Как успяваше да намираш време за програмата, въпреки факта, че се грижиш за близнаци?

Поли: Да е жива и здрава майка ми, без нея нямаше да се справим. Премести се да живее с нас малко преди да родя и все още адски много ни помага. Също така, почасово ни помага и невероятна детегледачка. И не на последно място – съпругът ми! Работата му изисква често да работи до късно и да пътува в чужбина. Но въпреки това намира достатъчно време за нас и е много умел с момчетата.

Поли и грижовният татко

 

Ваня: Разкажи някоя забавна случка от участието си?

Поли: Един ден си правех упражнението за разтягане на прасец в средата на хола, докато мъжът ми сменяше памперс в същата стая. Сгъва мръсния памперс и за мое учудване ми го подава. Не вижда ли, че съм ‘заета’?!… Но нищо не казвам, нали вкъщи правим всичко заедно! Държа памперса и разтягам прасеца, после и другия.

Той приключва с преобуването и след малко се взира в ръката ми в недоумение. Защо, по дяволите, не съм хвърлила памперса?! Какво чакам… И тогава забелязва постелката и тухличката под крака ми и прихва в смях: ‘Защо не каза, че спортуваш? Аз мислех, че просто си стоиш ей така.’

Ваня: Кое е това нещо, което продължиш да правиш дори и след края на програмата?

Поли: Почти всичко. В 98% от дните си правя крачките, почти всеки ден по няколко упражнения. Повечето неща ги правя автоматично, като вече изграден навик. Не е необходимо да се напъвам или да го мисля.

Ваня: Имаш ли нови цели?

Поли: О, да. Имам си още корем за прибиране, непробвани рецепти.

Ваня: Пожелавам ти след ниво 2 на програма “Не на диастазата” коремът ти да се е прибрал на 100%. Много ти благодаря за отделеното време и споделения опит. Гордеем се с теб!!!

Поли: Аз благодаря!

Ако искате и вие един ден да разкажем вашата история, запишете се за участвате в нашата онлайн програма за ефективно и дългосрочно възстановяване след раждане. Следващото издание започва на 26 април 2021 и можете да се регистрирате на нашия сайт https://mamasum.bg

Оставете отговор